Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv novinek

 


24. 5. 2016 --- Spengler cup s hradeckou účastí! Hradecký hokejový klub si zahraje prestižní hokejový turnaj Spengler cup, který se hraje každý rok po Vanocích ve švýcarském Davosu. Kromě našeho klubu se turnaje zúčastní také HC Davos, HC Lugano, Team Canada a dva kluby z KHL (Avtomobilist Jekatěrinburg a HK Dinamo Minsk).


7. 5. 2016 -- Jarůšek debutoval na MS! Nová posila našeho klubu od příští sezony útočník Richard Jarůšek včera debutoval v české reprezentaci proti domacímu Rusku. Nastoupil ve čtvrté lajně s Filippim a Koukalem. Češi vyhráli 3:0.


5. 5. 2016 --- Vašíček do Košic, Honejsek do Zlína! Dvojice bývalých hradeckých hráčů si již našla nové angažmá. Pětatřicetiletý obránce Jiří Vašíček, který v Hradci strávil poslední dvě sezony a v ročníku 2015/16 nastupoval také za farmu v Litoměřicích, bude nově oblékat dres slovenských extraligových Košic. Honejsek, čtyřiadvacetiletý útočník, v našem týmu působil na hostování z Brna od října 2015. Před sezonou 2016/17 se vrací hostovat do Zlína, kde působil již před dvěma roky.


3. 5. 2016 --- Trenérskou dvojici doplnil Hynek! Trenérskou dvojici Sýkora - Martinec dnes doplnil Pavel Hynek. Trenér, kterému je 46 let, získal coby asistent trenéra v sezoně 1999/00 titul se Spartou Praha. Následně koučoval jako asistent juniorskou reprezentaci, s níž získal v roce 2001 zlatou medaili. Poté trénoval jako hlavní ladivod Litvínov, Ústí nad Labem (s klubem zvítězil v 1. lize), Znojmo, Plzeň, opět Spartu, Karlovy Vary, Slovan Bratislavu, Pardubice (titul - 2011/12), Liberec a Slavii, kde skončil v prosinci 2015. Ve Znojmě a při druhém angažmá ve Spartě spolupracoval s Václavem Sýkorou.


3. 5. 2016 --- Jarůšek na MS! Nová posila našeho klubu útočník Richard Jarůšek, který se připravoval s českou reprezentací, se dostal do finální nominace trenéra Vůjtka na Mistrovství světa 2016, které se uskuteční v Rusku!


1. 5. 2016 --- Přichází šest nových hráčů! Dnes 1. května 2016 oficiálně začalo přestupové období před novou sezonou 2016/17 a vedení královéhradeckého klubu zveřejnilo jména nových posil. Do mužstva přichází šest nových nových hráčů. Ze slovenské extraligy k nám míří dvojice hráčů. Konkrétně z Piešťan mladý talentovaný slovenský brankář Patrik Rybár, který se letos dokonce probojoval do slovenské reprezentace a ze Skalice český obránce Jindřich Barák. Obrané řady rovněž posílí dvojice hráčů z Pardubic, odkud přichází slovinec Blaž Gregorc a slovák Martin Štajnoch. Z týmu finalisty posledního ročníku EBEL ze Znojma k nám míří Martin Bača ze Slovenska. Posila přichází také do útoku, který posílí mladý reprezentant Richard Jarůšek, který naposledy oblékal dres Mladé Boleslavi a podepsal u nás dvouletý kontrakt. Na stejně dlouhou dobu podepsali i Rybár, Bača a Gregorc, Štajnoch podepsal na rok s opcí a Barák na rok. Z týmu naopak odchází brankář Tomáš Král, který převážnou část sezony strávil na hostování ve Slavii. Vedení mu předčasně ukončilo smlouvu, jelikož dostal jinou nabídku z extraligy, konkrétně z Chomutova.


7. 10. 2016 --- Přichází Newton, končí Bulík! Novou posilou Hradce Králové se stal osmadvacetiletý americký obránce Jake Newton. Hokejista, který v minulé sezoně oblékal dres finského týmu Vaasan Sport, a má za sebou rovněž zkušenosti z AHL a italské ligy, podepsal s naším mužstvem kontrakt do konce aktuálního ročníku.

V Hradci naopak konči slovenský útočník Tomáš Bulík. Hráč, který v klubu působil od ledna 2016, porušil smlouvu a hledá si nové angažmá.


14. 10. 2016 --- Změny v kádru! Vedení našeho klubu se rozhodlo vyřešit marodku na postu útočníka (zranění jsou Červený, Dej, Kukumberg a nemocný je Pavlík) příchodem třiatřicetiletého Michala Dragouna, který naposledy působil ve Slavii, kde byl kapitánem. Dragoun má na svém kontě více než 400 zápasů v extralize. Ze Slavie přichází na hostování do konce aktuální sezony. Na stejně dlouhou dobu odchází opačným směrem taktéž hostovat obránce Martin Bača. Poslední změnou je návrat Tomáše Bulíka, který bude trénovat v Litoměřicích. Bulík se před pár dny odmítl rozehrát v prvoligové farmě, kvůli čemuž vzhledem k porušení smlouvy v Hradci skončil. Nyní však změnil názor a vedení mu dalo šanci.